top of page

ECOMURAL: Vida al Plà dels Albats

Escola Rossend Montané - Sant Pere de Molanta

31 d'octubre del 2017 - 2018

direcció i creació artística Fausto Espejel García Fotografia Judit Rodríguez

Mitjançant l’Ecomural pintarem dos parets de l’escola, on hi reflectirem trets característics dels alumnes i professors que en formen part. Aquesta actuació ens portarà a reconèixer el nostre entorn, a investigar sobre el raïm i com l’hem elaborat durant el temps, a conèixer millor la nostra història mitjançant l’arqueologia, i a entendre la natura que ens envolta i la importància de cuidar i replantar els boscos.

-Arqueologia i natura. Ens aproparem a la vida a Olèrdola ara fa 1.000 anys, mitjançant les construccions d’aquest petit nucli de població que va créixer fora de la muralla, i les pràctiques funeràries que hi van sorgir. 

Observarem com han perviscut les construccions amb la natura, i com s’han anat integrant mútuament.

-Castell d’Olèrdola. Contactarem amb les pedres que van construir els nostres avantpassats, sentirem la seva textura i observarem en elles el pas del temps. Cada alumne farà un estudi de superfície i d’ubicació, amb l'objectiu de traslladar la torre del castell a la paret de l’escola.

En aquest espai proposem contar amb el suport de l’Oriol perquè ens introdueixi en l’evolució del vi durant la nostra història, i acabi reflectint les seves vinyetes dins de les pedres dibuixades a l’escola.

L’arquitectura, l’arqueologia, el vi i el raïm seran vies d’investigació pels alumnes implicats.

-L’Alzina. Es proposa una investigació sobre aquesta varietat autòctona dels nostres boscos. Ampliem el coneixement mitjançant la morfologia de l’arbre. Crearem una alzina gran a l’escola, on cada alumne concretarà un espai a dibuixar. Dividirem el tronc, les branques, les fulles... I cada alumne aportarà la seva peça.

-Plantada d’alzines. Aprofitant la plantada d’alzines proposada per l’ADF, reflectirem al nostre mural el procés de creixement de la llavor. Estudiem l’evolució des del moment que activem la informació que conté la llavor perquè comenci a créixer, fins que aquesta petita alzina ja pot ser plantada al bosc.

Vam acabar les diferents activitats realitzant una ofrena conjunta per rendir homenatge a la memòria de Rossend Montané, persona que dona nom a l’escola.

DSC02709.JPG
DSC02656.JPG
bottom of page