top of page

ECOMURALS. transformACCIÓ ambiental a través del dibuix i la pintura

És un taller en el que els assistents co-creen un mural de temàtica ambiental, mitjançant la pintura i el dibuix, que serveix com a fil conductor per afrontart qüestions relacionades amb la identitat i el medi ambient, creant un espai de reflexió respecte a la nostra relació amb l'entorn natural i les conseqüències, estimulant conductes sostenibles a favor del planeta, més enllà de la sensibilització.

IMG_7216-800px.jpg
IMG_7150-800px.jpg
IMG_6981-800px.JPG
Captura de pantalla 2018-07-03 a las 14.
DSC_0105.jpg

Institut Alexandre de Riquer

Ecomural 

Consistori infantil de Torell

Ecomural 

Escola les Pruneres

Ecomural 

IES Vilanova del Vallès

Ecomural que representa el tarannà d'aquest institut, on desenvolupen un projecte integral ecològic. Des de la recollida dels residus, la construcció d'un hivernacle i la posterior presència d'un hort. Aquesta iniciativa distingeix de manera positiva aquest centre fet pel qual l'ajuntament de Vilanova s'ha implicat sense dubtar. 

C.E.I.P Sant Jordi

Un Ecomural on les tradicions i cultura catalana són molt presents a través de la transformacció pròpia del drac. On a través de la lectura, la observació i el respecte per la natura i les mans dels participants es posa en relleu la importància de la recolida i selecció dels residus. Pares, alumnes i professors vàren fer aquesta ofrena el dia de Sant Jordi.

Vida al Pla dels Albats

Aquest Ecomural ens portarà a reconèixer el nostre entorn, a investigar sobre el raïm i com l’hem elaborat durant el temps, a conèixer millor la nostra història mitjançant l’arqueologia, i a entendre la natura que ens envolta i la importància de cuidar i replantar els boscos.

Escola Verge del Roser

L'Encantat de Vegues és una de les 10 troballes arqueològiques més importants de l'any 2012 al món segons National Geographic. Aquesta figura d'un tronc, un braç i l'inici de l'altre braç, ens porta a reflexionar sobre el nostre cos. A través de l'Ecomural plasmem l'entorn de l'escola a la paret del pati, fent servir el nostre cos com a punt de partida. L'acció artística i el contacte amb un grup reduït ens fa observar les dinàmiques amb les que ens relacionem dins del grup.

CEIP Sant Jeroni

La integració de l'Ecomural a les parets de l'escola ha estat un desenvolupament orgànic. Partim dels primers dibuixos realitzats en paper on investiguem la relació amb l'aigua i l'entorn, i els trets d'identitat de Sant Pere de Riudebitlles com el Pont Nou; i afegim la entrega i dedicació d'alumnes, professors, pares i talleristes, per realitzar un Ecomural de grans dimensions.

Escola Joventut

La creació de l'Ecomural va ser un treball en equip on els alumnes, professors i talleristes ens vam sentitr molt ben acompanyats, fet que ens va facilitar compartir i plasmar vivències i investigació, i debatre sobre les ètnies, l'entorn i l'aigua.

El Petit Bosquet

L'escola rural de Jorba desenvolupa el projecte Espai Obert, per habilitar a la gent del poble un descampat cedit per l'Ajuntament, realitzant totes les propostes a través d'una assamblea. L'Ecomural ens ajuda a mirar l'entorn i representar-lo mitjançant el dibuix i el collage, sent el punt de partida per intentar plasmar les propostes d'intervenció a l'espai.

Montseny

El nostre punt de partida és la tradició de l'escola de pintar murals a les parets del pati. Més tard contactem amb l'Estela de la Calma, un tret arqueològic característic del Montseny, i amb l'entorn i la natura que envolta l'escola rural Puig Drau. Les tradicions de l'escola i la identitat de l'entorn ens impulsen per realitzar un Ecomural en el que ens expressem mitjançant el cos i la pintura.

El Montcau

A l'escola El Montcau de Subirats el cuc Verni ensenya als alumnes més petits com reciclar les escombreries, els mitjans aprenen a respectar i estalviar aigua, i els més gran la importància de l'hort. Aquest és el nostre punt de partida per realitzar un Ecomural en el que ampliem la nostra consciència del medi ambient, a l'hora que l'acte creatiu és el punt d'unió entre tots els cursos i un reflex de la diversitat entre els grups i els individus.

Informatiu Canal Set
Ecomural: vida i entorn

Santa Eulàlia de Ronçana, Catalunya, España

7 de novembre del 2016

Mural pintat pels talleristes de medi ambient de la Diputació de Barcelona

Vida i entorn

Un primer crani, com a suport plástic, centra la mirada en els orígens, cada alumne escolleix un parent proper o llunyà ja difunt de la nostra espècie, els Homo Sapiens, i plasma la relació d'aquest individu amb el seu entorn; en un segon crani cada alumne plasma la seva relació que vol establir amb l'entorn en el futur. Realitzem una mostra i reflexió al Reial Cercle Artístic de Barcelona.

Festa Euronet 50/50

Les Drassanes Reials de Barcelona aculliren el projecte Euronet 50/50, una iniciativa que busca l'ampliació de consciència a nivell energètic. L'Ecomural ens ajuda a prendre contacte amb la realitat que vivim i a partir d'aquí realitzar els nostres passos cap a una conscienciació major del que l'estalvi energétic significa per nosaltres.

Fira de la Llavor Tradicional

La III Fira de la Llavor Tradicional ens aporta el marc on realitzar un Ecomural partint de la relació amb l'entorn i els trets d'identitat de la població. Ens apropem a la realitat que ens envolta mitjançant la realització d'un Ecomural en una paret de grans dimensions a l'entrada de Roda de Ter, amb els propis habitants, familiars i amics.

III Fórum medi ambient i món local

Dins del marc del III Fórum medi ambient i món local realitzem una acció per seguir profunditzant en la conscienciació del medi ambient i el contacte amb l'entorn i el món local. Plasmem trets característics de l'entorn con l'agulla i el rellotge de l'Hospital de Sant Pau

Ofrena Ecomural

Els talleristes del departament de medi ambient de la Diputació de Barcelona realitzen un Ecomural plasmant els trets característics dels seus tallers. Utilitzant com a base del dibuix la xemeneia de l'edifici de l'Escola Industrial, seu de la Diputació de Barcelona, i l'escut de la pròpia Diputació.

Ens cal recuperar la consciència d’éssers interdependents (o ecodependents) amb el medi ambient. En sentir-nos separats del medi, no estem motivats a actuar-hi en favor (en definitiva, en favor nostre). Parlar del medi ambient en termes d’identitat permet crear un lligam molt estret entre un mateix i el seu entorn, creant vincles de protecció, respecte i defensa. 

Idioma:

bottom of page