top of page

ECOMURAL: Montseny

26.10.2016 - 1.3.2017. Escola Puig i Drau - Montseny

direcció i creació artística Fausto Espejel García fotografia Rubén Ramal Argany

El nostre punt de partida és la tradició de l'escola de pintar murals a les parets del pati. Més tard els alumnes i professors de l'Escola Puig i Drau del Montseny ens mostren l'Estela megalítica de la Sitja del Llop, un tret arqueològic característic i d'identitat del Montseny, entrem en contacte amb l'entorn i la natura que envolta l'escola rural Puig Drau. 

Mitjançant el contacte amb l'Estela recuperem la importància de transmetre la relació amb l'entorn. Els alumnes expliquen les tradicions a les seves famílies, com contacten amb l'entorn, ens ensenyen quins bolets poden menjar i els oficis dels seus pares. Debatim sobre els murals existents a l'escola i com unir-nos a aquesta tradició.

Després d'aquest primer contacte els alumnes ens mostren la realitat de tot el seu entorn mitjançant el dibuix i la pintura, es repeteixen l'Estela i l'entorn en aquests dibuixos on també observem la importància de les estacions i el pas del temps.

Aquests dibuixos van ser exposats a l'Altar de Muertos els dies 1 i 2 de novembre del 2017 al Reial Cercle Artístic de Barcelona.

Plasmem l'Ecomural a una paret de l'escola el dia 1 de març. L'Estela megalítica de la Sitja del Llop ens parla de la identitat del poble i en ella els més petit hi dibuixen els símbols que la fan característica. Sentim els arbres al nostre cos fent-nos nèixer com una llavor, i donant-li moviment acabem trobant el punt d'unió entre els diferents cursos de l'escola, arribem així al nostre punt de partida per començar a plasmar el mural. En aquest Ecomural utilitzem pintures naturals i sostenibles; amb les quals anem creant els colors al mateix moment de pintar.

Realització de l'Ecomural1 de març del 2017

Dibuixos previs realitzats pels alumnes - 26 d'octubre del 2016

Primer contacte amb l'escola i visita a l'Estela megalítica de la Sitja del Llop - 26 d'octubre del 2016

Si has participat en aquest Ecomural pots descarregar les fotografies com a record de la teva participació.

En qualsevol altre cas cal autorització prèvia per part nostra.

bottom of page